Градска библиотека ''Атанасије Стојковић''- Званична презентација

  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma

Званична презентација Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' у Руми

Без промена цене услуга

На седници Управног одбора Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић',' одржаној 21. децембра, донета је одлука да се износ чланарине и накнада за услуге наше установе не мењају ни   у 2021. години.
То значи да ће чланарина и у 2021. години износити 700 динара и чланарина ће важити годину дана од првог  уписа или од  обнове чланства.

Цене осталих услуга можете видети на следећем линку.

КЊИГЕ ИЗ РАТНОГ ПЕРИОДА У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ “АТАНАСИЈЕ СТОЈКОВИЋ” У РУМИ

Каталог изложбе књига, ауторки Драгане Ђорђевић и Марине Крањчевић у издању Градске библиотеке “Атанасије Стојковић” Рума и "Каироса" из Сремских Карловаца, управо је изашао из штампе.
Идеја за стварањем каталога „Књиге из ратног периода у Градској библиотеци „Атанасије Стојковић“ у Руми" проистекла је из потребе да се овом малом, али вредном делу нашег фонда коначно да место какво оно заслужује. Овим Каталогом обједињене су све ратне књиге које Градска библиотека "Атанасије Стојковић" у Руми поседује. Књиге представљене овим Каталогом обухватају период Балканских ратова, Први и Други светски рат. Овај каталог представља пандан виртуелној изложби ратне књиге, која ће наредне године бити представљена и доступна на сајту Градске библиотеке „Атанасије Стојковић“ Рума.

Рад са читаоцима од 8 до 18 часова

Обавештавамо кориснике услуга библиотеке да ће библиотека од уторка 24. новембра радити са читаоцима од 8 до 18 часова. Промена у расподели радног времена за рад са читаоцима извршена је у складу са  потребама организовања процеса рада у условима пандемије.

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕТЕТА

Градска библиотека “Атанасије Стојковић” у Руми, дуги низ година обележава Међународни дан детета организујући литерарни конкурс који се бави правима деце.
На овогодишњи конкурс одазвао се велики број учесника, а жири Градске библиотеке у саставу: Мирјана Белошевић, Марина Крањчевић и Дамир Васиљевић Тоскић
донео је одлуку да су награђени следећи учесници:
1. место: Елена Мајсторовић, ОШ "Никола Тесла", Београд
2. место: Филип Митковић, ОШ "Васа Чарапић", Бели Поток
3. место: Марко Тополић, ОШ "Змај Јова Јовановић", Рума и награда за
најкреативнији рад: Лана Вељковић, ОШ "Васа Чарапић", Бели Поток.
Овом приликом изражавамо велико задовољство вашим одзивом на конкурс. Ваши креативни, зрели, надахнути радови су нас заиста пријатно изненадили и уживали смо читајући их.
Наводили су нас на размишљања. Дивили смо се на вашој разборитости да негујете своја права чиме подстичете све нас одрасле да о њима више размишљамо. Захваљујемо се свим
учесницима и шаљемо поздраве Белом Потоку, Београду, Мокрину... Такође вас обавештавамо да, с обзиром на околности изазване епидемијом, нисмо у прилици да организујемо
раније планирано дружење поводом доделе награда, али ћемо вас свакако накнадно обавестити о преузимању ваших диплома, захвалница и награда. Пратите нас и остајте здраво!

Страна 10 од 31

Претрага сајта

Конкурс

Наши библиотекари вам препоручују

Пратите нас на фејсбуку

Facebook

Видео

Статистика

wordpress com stats plugin

Тренутно на мрежи

Имамо 35 гостију на мрежи

Моја библиотека

COBISS+
Прати своја задужења, 
резервиши, продужи рок

Каталог

НБС

Библиотека Матице српске

Анкета

Које садржаје или сервисе најчешће пратите и користите посредством нашег сајта?

Банер
Банер

БДС

Банер

WorldCat

Банер

Пројекат ''Растко''

Банер

WORLD DIGITAL LIBRARY

Банер

e-cris.sr

Банер