Градска библиотека ''Атанасије Стојковић''- Званична презентација

  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma

Званична презентација Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' у Руми

О женским ликовима у Шекспировим драмама

Поводом 400 година од смрти Виљема Шекспира синоћ је у читаоници Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' одржано књижевно вече посвећено овом великану. О женским ликовима у драмама Виљема Шекспира инспиративно и надахнуто је говорила Владислава Гордић Петковић, професор на Филозофском факултету у Новом Саду. Претходно је наша колегиница Маријана Даничић као увод у тему изнела неколико занимљивих опсервација о Шекспиру, чињеницама и контроверзама о његовом животу и раду.

ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА ЂОРЂА ВИМИЋА

Синоћ је у читаоници Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' представљена књига патриотских песама Ђорђа Д. Вимића ''Крвава земља''.

Ђорђе Вимић је познат румској  публици као вредан баштиник наше историјске традиције. Као потомак солунског ратника ходочастио је стопама српске војске у Великом рату. Као резултат тих ходочашћа добили смо  његову прву књигу поезије ''Зов српских гробаља и беспућа у туђини''. Књига коју смо синоћ представили наставак је његовог патриотског песничког опуса и фокусиран је на новију српску историју.

У представљању књиге помогли су Драган Јанковић Јање, књижевник и Жељко Стојановић, директор наше установе.

Представљен роман Козје уши

У читаљоници Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' у петак, 1.априла 2016. године, представљен је роман Владиславе Војновић ''Козје уши.''

Ромaн Козје уши Влaдислaве Војновић је узбудљивa причa о борби зa опстaнaк нa рубу светске социјaлне кaтaклизме.

Глaвни лик Стојaнкa, женa, мaјкa и бaкa, још једнa је поврaтницa из зaносa у ствaрни живот, тaмо негде у јужном Бaнaту, између грaдa и селa, у хлaду врбa, тополa и бaгрењa, где троши шесту деценију животa, aли и дaље црпи снaгу из једног јунa у Беогрaду у ком се неће толико осећaти и пaмтити мирис липе колико бујицa стрaсних демонстрaнaтa којa је доносилa нешто ново, нешто што избијa из окa, срцa, глaсa и поново рођене колективне нaде.

О роману су говорили ауторка и Жељко Стојановић, директор Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић''

Представљена нова књига Тоше Бјелкића

У петак, 18. марта 2016. године у читаоници Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' представљена је  најновија књига Тодора Бјелкића Живот уз длаку.

Живот уз длаку је књига прича коју је 2015. године објавила Српска књига М из Руме. После низа веома запажених књига написаних за децу, Тодор Бјелкић се сада представља и као више него успешан писац за одрасле. Стога је ова књига заслужила  посебну пажњу а да је публици представимо на најбољи начин помопгли су нам  Ђока Филиповић,  Сашка Кијук, Мића Дудић и Чарли бенд.

Страна 21 од 25

Претрага сајта

Конкурс

ШТАМПА

Наши библиотекари вам препоручују

Пратите нас на фејсбуку

Facebook

Видео

Статистика

wordpress com stats plugin

Тренутно на мрежи

Имамо 12 гостију на мрежи

Моја библиотека

Каталог

НБС

Библиотека Матице српске

Анкета

Које садржаје или сервисе најчешће пратите и користите посредством нашег сајта?

Банер
Банер

БДС

Банер

WorldCat

Банер

Пројекат ''Растко''

Банер

WORLD DIGITAL LIBRARY

Банер

e-cris.sr

Банер