Градска библиотека ''Атанасије Стојковић''- Званична презентација

  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma

Сусрет са Љиљаном Дугалић

У понедељак, 26. октобра у читаоници је одржан књижевни сусрет Љиљане Дугалић са ученицима основне школе ''Вељко Дугошевић''.


 

Љиљана Дугалић је песникиња, прозни писац, есејист. Аутор је збирки песама:Иза бордо капије (1990, Награда „Венац Лазе Костића), Дрво сред врта (1992), Реквијем за свица (1993), Катедрала у коферу (2002, диптих-збирка раних песама Љ. Дугалић и слика Душана Јевтовића, пок. проф. ФЛУ у Београду), De routes et de rêves / Путевима и сновима (art-book – коауторство с песникињом Моник Жито, сликарком Елизабет Матје и сликарком и графичарком Биљаном Вуковић, изд. Centre de diffusion Presse Papier, Trois-Riviéres, Canada, 2008). Такопђе је објавила и збирке прича Рам (1995), Човек из (2001), Акт (2007, Андрићева награда) и Цртеж на длану (2009).

Сарадник је на тексту публикације Распето Косово (1999). Аутор документарних емисија на Радио Београду 2, емитованих у оквиру документарног програма Говори да бих те видео. Оснивач је и председник Удружења „Колевка или Мајка“ (које се бави организовањем културних манифестација које окупљају децу са потешкоћама у развоју и децу без сметњи.) Сценариста је и продуцент документарног филма Извините што касним (2009) (који обрађује проблем инклузије - укључивања деце са сметњама у редовно школовање и активан живот.) Приредила је публикацију Покренимо се повежимо се, документарни дијалог с мајкама деце с инвалидитетом у издању НВО „Помоћ породици“..

У припреми је за штампу рукопис под радним називом Путовање на Златибор, наставак приче о догодовштинама дечака Луке и његових другара.

Поезија, проза и публицистика превођени су јој у иностранству. Заступљена у антологијама.

Живи и ради у Београду као самостални уметник.

Претрага сајта

Конкурс

ШТАМПА

Наши библиотекари вам препоручују

Пратите нас на фејсбуку

Facebook

Видео

Статистика

wordpress com stats plugin

Тренутно на мрежи

Имамо 129 гостију на мрежи

Моја библиотека

Каталог

НБС

Библиотека Матице српске

Анкета

Које садржаје или сервисе најчешће пратите и користите посредством нашег сајта?

Банер
Банер

БДС

Банер

WorldCat

Банер

Пројекат ''Растко''

Банер

WORLD DIGITAL LIBRARY

Банер

e-cris.sr

Банер