Градска библиотека ''Атанасије Стојковић''- Званична презентација

  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma

Рале Дамјановић међу својима

У румској библиотеци, међу књигама, снажно, емотивно и непоновљиво, као и сваки пут,  синоћ је последњи пут јавно говорио стихове онај који то у Србији понајбоље уме  – Ратомир Рале Дамјановић.

Треба ли рећи да је читаоница Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' била препуна поштовалаца поезије и поштовалаца Ралета Дамјановића.

Стваралачки опус овог  књижевника, рецитатора и новинара је према његовим речима нераскидиво везан за Руму, те је сасвим природно да свој рецитаторски опроштај уприличи пред румском публиком.

"По осећању дубоке везаности ово вече би се могло звати "Албум Рума", а не "Облак у панталонама" како смо га насловили.. Овде сам доживео један осећај јединства са публиком, нешто бескрајно лепо, кад вас свог прожме енергија. Осећам једно поштовање и љубав према Руми и зато сам се одлучио да последњи пут јавно говорим стихове баш овде. Вечерас сам дошао овде са жељом да вам добро говорим, сасвим једноставно и лепо, да пробам да осетим некадашњу моћ", казао је Ратомир Рале Дамјановић.

И осетили су ту моћ и он и публика. Рале је казивао стихове  Диса, Ракића, Антића, Галчињског, Цесарића и Едрага Алан Поа а публика је узвраћала салвама аплауза

Претрага сајта

Конкурс

ШТАМПА

Наши библиотекари вам препоручују

Пратите нас на фејсбуку

Facebook

Видео

Статистика

wordpress com stats plugin

Тренутно на мрежи

Имамо 27 гостију на мрежи

Моја библиотека

Каталог

НБС

Библиотека Матице српске

Анкета

Које садржаје или сервисе најчешће пратите и користите посредством нашег сајта?

Банер
Банер

БДС

Банер

WorldCat

Банер

Пројекат ''Растко''

Банер

WORLD DIGITAL LIBRARY

Банер

e-cris.sr

Банер