Градска библиотека ''Атанасије Стојковић''- Званична презентација

  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma

Почињу Дани словенске писмености и културе

Вечерас се отварају Дани словенске писмености и културе  који ће трајати до 23. маја.

Свечано отварање заказано за 19 часова у Великој дворани Културног центра.  Уз поздравну реч председника Општине Рума Слађана Манчића и протојереја Сретена Лазаравића, архијерејској намесника румског и Младена Весковића, начелника у сектору за међународну сарадњу Министарства културе и информисања Републике Србије, овогодишњу манифестацију отвориће амбасадор Републике Словачке у Србији Јан Варшо. Ове године ће беседити Селимир Радуловић, књижевник и управник Библиотеке ''Матице српске''.

За вечерас је припремљен и уметнички програм у којем ће наступити првак опере Српског народног позоришта у Новом Саду Бранислав Јатић, ГТО "Бранко Радичевић, Новосадски квартет , АНИП "Бранко Радичевић" и Српско певачко друштво у Руми. Водитељ програма биће Бошко Неговановић.

Ова традиционална манифестација посвећена је афирмацији културе, филозофије и уметности свих словенских народа, са акцентом на књижевна стваралаштва 12 земаља у којима живе словенски народи. Конципирана је тако да се у исто време обележи и дан великих просветитеља  светих Ћирила и Методија.
Дани словенске писмености и културе  одржавају се пети пут у Руми,  а организује их  Градска библиотека ''Атанасије Стојковић'' уз покровитељство Општине Рума. Први пут ове године манифестацију је финансијски подржало и  Министарство културе и информисања Републике Србије.

Претрага сајта

Конкурс

ШТАМПА

Наши библиотекари вам препоручују

Пратите нас на фејсбуку

Facebook

Видео

Статистика

wordpress com stats plugin

Тренутно на мрежи

Имамо 72 гостију на мрежи

Моја библиотека

Каталог

НБС

Библиотека Матице српске

Анкета

Које садржаје или сервисе најчешће пратите и користите посредством нашег сајта?

Банер
Банер

БДС

Банер

WorldCat

Банер

Пројекат ''Растко''

Банер

WORLD DIGITAL LIBRARY

Банер

e-cris.sr

Банер