Градска библиотека ''Атанасије Стојковић''- Званична презентација

  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma

Излог књига

Кениза Мурад : ГРАД СРЕБРА И ЗЛАТА. Београд : Алнари, 2011

 

Индија, 1856.

Британска источноиндијска компанија, која суверено влада већим делом земље, одлучила је да својим територијама припоји Авад, најбогатију независну индијску државу, а да њеног владара отера у прогонство. Народ се спрема на оружје, а Хазрат-махал, краљева четврта жена, постаје вођа побуне. Она има подршку индијских војника и храброг војсковође Џајлала, који чврсто верује у у њихов циљ.

Лукнов, главни град Авада, познат као град сребра и злата због своје раскоши, изненада ће постати поприште суровог грађанског рата. Више од две године, Хазрат-махал биће срце и душа побуне која ће читав век касније помоћи Махатми Гандију да Индију ослободи колонијалних спрега.

Град сребра и злата представља изванредну историјску фреску, насликану у позадини велике љубави Хазрат-махал и Џајлала. Овај роман доноси причу о храброј жени која пркосно срља у непознато, како би Индији донела слободу, срећу и мир.

Јелица Грегановић: ОД РЕЧИ ДО РЕЧИ. Београд: Алнари, 2011

Књига "Од речи до речи"  је збирка кратких, хумористичких прича које бележе детаље живота, наизглед неважне и мале ствари од којих се, заправо, састоји свакодневица коју делимо сви. Покаткад проткане сећањима, ове приче говоре о догађајима и осећањима које често ни не примећујемо доживљавајући их сваки дан, иако управо они наш живот чине тако великим и непоновљивим.Зато су прави јунаци, вредни прича, људи око нас.За разлику од времена, свакодневица не пролази. Бољег живота од овог немамо, зато га треба гледати, осећати, памтити и живети. Сваки дан. Са осмехом.

Бека Фицпатрик: КРЕШЕНДО. Београд: Evro Giunti, 2011

Живот Норе Греј је далеко од савршеног. Иако је њен дечко Печ истовремено и њен анђео чувар (који је, заправо, далеко од анђела), све се компликује.

Као прво, ту је летња школа, а с њом и кошмар што јој њен најгори непријатељ, Марси Милар, постаје партнер на часовима хемије. А онда Печ почиње да се удаљава од ње без икаквог објашњења. И коначно, Нора почиње да доживљава ноћне море и визије о убиству свог оца.

Кад Нора одлучи да се оглуши о своје инстинкте и зарони у дубоку мистерију која обавија смрт њеног оца, почиње да преиспитује да ли и њена нефилимска крвна линија има икакве везе с тим, што баца још више сумње на њену везу са Печом. Да ли он зна више него што се да наслутити? Због чега се чини да је он увек корак испред одговора за којима она трага? И кад већ има анђела чувара, како то да јој је живот стално у опасности?

Доротеа де Спирито : САН. Београд: Evro Giunti, 2011

Есперија има два живота. У једном је осамнаестогодишња матуранткиња, која живи сама у малом стану, пошто њени родитељи стално путују по свијету. У оном другом, она живи у свијету који не постоји, гђе може отићи с једног мјеста на друго у трен ока и виђети људе који су далеко. Штавише, у том другом животу заљубљена је у момка кога је случајно једном давно у пролазу срела, а упознала га управо у том свијету снова. Момка који нестаје сваког јутра када се она пробуди. Све док једног дана сан и јава не почну да се прожимају....

Кен Фолет: ТРЕЋИ БЛИЗАНАЦ. Београд: Evro Giunti 2010

Докторка Џини Ферами бави се проучавањем близанаца и утицаја генетског наслеђа и спољашње средине на криминално понашање појединаца...

Када у пројекат буде укључила Стива Логана, угледног младог човека који није ни знао да има близанца, криминалца по имену Денис, осуђеног на робију због убиства, Џини ће довести у опасност себе, њега, свој пројекат и своју каријеру... Док се клупко тајни полако размотава, откриће се да велике корпорације имају и велике тајне...

Страна 3 од 4

Претрага сајта

Конкурс

Наши библиотекари вам препоручују

Пратите нас на фејсбуку

Facebook

Видео

Статистика

wordpress com stats plugin

Тренутно на мрежи

Имамо 18 гостију на мрежи

Моја библиотека

COBISS+
Прати своја задужења, 
резервиши, продужи рок

Каталог

НБС

Библиотека Матице српске

Анкета

Које садржаје или сервисе најчешће пратите и користите посредством нашег сајта?

Банер
Банер

БДС

Банер

WorldCat

Банер

Пројекат ''Растко''

Банер

WORLD DIGITAL LIBRARY

Банер

e-cris.sr

Банер