Градска библиотека ''Атанасије Стојковић''- Званична презентација

  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma

Најаве

Представљање књиге Желимира Ристића

У петак, 20, априла, у читаоници Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' биће представљена књига песама Правудија, аутора Желимира Ристића.
Желимир Ристић је аутор неколико песничких збирки, а ову последњу објавила је Градска библиотека ''Атанасије Стојковић''.
Почетак промоције заказан је за 19 часова.

Представљамо роман СУТОН ЗАПАДА

У читаоници Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' вечерас ће бити представљен роман Рада Ђорђевића СУТОН ЗАПАДА.
Роман СУТОН ЗАПАДА објавила је Градска библиотека ''Атанасије Стојковић''.
Промоција овог романа заказана је за 19 часова.

Трема у Библиотеци

НАЈАВА

 

НАЈАВА

 

Представљање романа нашег славодобитника

Вечерас у 19 часова у читаоници Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' биће представљен роман Дарка Суџума ТРИПТИХОН ГРОЗОМОРЕ.
За рукопис овог романа Дарко Суџум је добио награду ''Атанасије Стојковић'' за 2016. годину.
Роман је објавила наша установа и представиће га Момир Васиљевић,Тодор Бјелкић и аутор.

Представцљање књиге Милорада Стокина

У организацији Градске библиотеке "Атанасије Стојковић" и ОМШ "Теодор Тоша Андријевић" у четвртак 28. децембра у читаоници Градске библиотеке биће представљена књига Милорада Стокина Међународно такмичење соло певача "Никола Цвејић" у Руми. Почетак промоције је у 17.00 часова.

НОЋ КЊИГЕ - НАЈАВА

Трибина: АНДРИЋ И КРЛЕЖА

У четвртак, 2. новембра 2017., са почетком у 19 часова у читаоници Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' одржаће се књижевна трибина на тему ''Андрић и Крлежа''.
На трибини ће говорити Мирјана Мариншек Николић. Улаз је слободан.

 

Представљање књиге Владимира Меденице

 

У уторак, 17, октобра 2017. са почетком у 19 часова у читаоници Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' биће представљена књига ПОВРАТАК Владимира Меденице.

О књизи ће говорити Драгосдлав Бокан, Жељко Стојановић и аутор.

 

Необјављене приче Ђоке Филиповића

У четвртзак, 27. јула, у оквиру овогодишњег Културног лета Градска библиотека ''Атанасије Стојковић'' организује књижевно вече на којем ће о својим необјављеним причама говорити Ђока Филиповић.
У томе ће му помагати глумац Милан Дудић Мића уз музичку подршку Чарли бенда.

Књижевмно вече ће се одржати у Великом холу КЦ ''Брана Црнчевић'' са почетком у 20 часова.

КУЛТУРНО ЛЕТО 2017: Глумац је глумац

 

Градска библиотека ''Атанасије Стојковић'' наставља своје учешће у програму овогодишњег Културног лета.
У уторак, 18. јула, са почетком у 20:30 у Холу Кц ''Брана Црнчевић'' Јовица Јашин извешће своју представу ''Глумац је глумац''.

ПОЧИЊЕ КУЛТУРНО ЛЕТО 2017

 

''Културно лето 2017'', које организују установе културе општине Рума, ове године почиње 28. јуна концертом евергрин музике Алерксандре Сашке Падров.
Концерт ће се одржати у Холу Културног центра ''Брана Црнчевић'' са почетком у 21 час

Промоција романа Зврј упразно у Смедеревској Паланци

У организацији библиотеке ''Милутин Срећковић'' и Књижевног клуба 21 вечерас ће у Смедеревској Паланци бити представљен роман Мирослава Јозића Зврј упразно.
За рукопис овог романа Мирослав Јозић је добио награду ''Атанасије Стојковић'' за 2015. годину и објаввљен је у издању наше установе 2016. године.
О роману ће говорити Жељко Стојановић, директор Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'', Момир Васиљевић, члан жирија за доделу награде ''Атанасије Стојковић'', Сања Петровић, професор из Велике Плане, Ирена Поповић, професор из Смедеревске Паланке и аутор.

У музичком делу наступиће етно састав ''Ивиз''.

НАЈАВА: Књижевна трибина ''Достојевски, Толстој и црква''

Градска библиотека „Атанасије Стојковић“ организује у петак 12. маја књижевну трибину на тему „Достојевски, Толстој и црква", на којој ће говорити Владимир Меденица.

Почетак књижевне трибине је заказан за 19 часова.

НАЈАВА: Четири града - утисци из Кине

У читаоници Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' у четвртак, 27. априла, са почетком у 19 часова, представићемо књигу Драгомира Јанковића Четири града - утисци из Кине.
Реч је о путописним записима Драгомира Јанковића насталим као резултат ауторовог путовања у Кину и његових импресија и реминисценција поводом тог путовања.

О књизи ће говорити Сји Хунг, саветник у Амбасади Народне Републике Кине, Жељко Стојановић и аутор.

Поетско вече ученика техничке школе

 

НАЈАВА: Иво Андрић - наш савременик

Вечерас у читаоници Весна Лаудановић

Вечерас ће се у читаоници Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' са својом прозном  књигом Манге представити Весна Лаудановић.
Програм почиње у 19 часова а поред ауторке учествују Момир Васиљевић, Ђока Филиповић и Тодор Бјелкић, чланови жирија за доделу награде ''Атаснасије Стојковић'', који је и препоручио ову књигу за објављивање.

 

Представљамо роман RAMONDA SERBICA

У четвртак, 30, марта, са почетком у 19 часова представићемо роман Стамена Миловановића RAMONDA SERBICA.
Роман је објавила Градска библиотека ''Атанасије Стојковић'' а о њему ће говорити Момир Васиљевић, Тодор Бјелкић, Ђока Филиповић и аутор.

НАЈАВА

 

НИН-ова славодобитница у Руми

Румска публика ће у петак, 3. марта, бити у прилици да се недуго после доделе НИН-ове награде за 2016. годину упозна са славодобитницом и њеним романом.

Наиме, тог дана са почетком у 19 часова у читаоници библиотеке биће представљен роман Арзамас Иване Димић, који је одлуком жирија за доделу мНИН-ове награде проглашен најбољим романом српске књижевности  у 2016. години

Представљамо Зврј упразно

Градска библиотека "Атанасије Стојковић" ће румској читалачкој публици представити победнички роман књижевног конкурса  ''Атанасије Стојковић'' за 2015. годину.
Реч је о роману "
Зврј упразно", аутора Мирослава Јозића.

О књизи ће поред аутора говорити и чланови жирија књижевног конкурса "Атанасије Стојковић" Тодор Бјелкић и Момир Васиљевић.

Књижевно вече је заказано за петак 24. фебруар 2017. године, а почетак је у 19 часова

Додела награде Дарку Суџуму

У четвртак, 29. децембра са почетком у 12 часова у читаоници Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' свечано ће Дарку Суџуму бити уручена овогодишња награда ''Атанасије Стојковић''.
Књижевну награду ''Атанасије Стојковић'' додељује ова установа за рукопис романа аутору који у својој библиографији нема објављен роман.
Награда се састоји из плакете и објављивања награђеног рукописа у  издању библиотеке.
Дарко Суџум је награду добио за рукопис романа Триптихон грозоморе.

О преписци Илариона Руварца

У петак, 16. децембра, у читаоници Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' биће представљена књига Миливоја Ненина Слово тврдо.
Слово тврдо је књига посвећена преписци Илариона Руварца са његовим знаменитим савременицима. Књигу је објавила наша установа а  представиће је  проф. др Горана Раичевић и аутор. Почетак је заказна за 18 часова.

Књижевно вече са Ласлом Блашковићем

У читаоници Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' у петак, 9. децембра 2016. године, одржаће се књижевно вече са Ласлом Блашковићем.
Ласло Блашковић је истакнути српски песник и романописац, аутор десетина збирки песама и романа. За свој књижевни рад награђиван је најпрестижнијим  књижевним наградама.
Рођен је у Новом Саду а тренутно је управник Народне библиотеке Србије.

НАЈАВА: Триптих за генија

 

Представљамо: Тајна црвеног замка


У понедељак 28. новембра са почетком у 19 часова у читаоници Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' одржаће се промоција књиге Тајна црвеног замка коју је написао Вуле Журић.
Тајна црвеног замка
је необична књига прича кроз коју дефилују многе познате личности из наше новије историје, из света културе, политике, естраде...
За ову књигу је аутор добио Андрићеву награду, а о њој ће говорити аутор и књижевни критичар Милета Аћимовић Ивков.

Представљамо књигу Маје Грачан Ливада

 

У четвртак, 24. новембра са почетком у 19 часова у великом холу Културног центра представићемо књигху песама Маје Грачан Ливада Међу нама речено.

Књигу песама Међу нама речено објавила је наша установа непосредно пред сајам књига. Ово је њена трећа књига поезије.

У представљању књиге ауторки ће помоћи Тодор Бјелкић, Зорица Петковић и Биљана Николић, а музичку подршку даће Бата и Злаја

Сервантес заувек

 

У петак 18. новембра у читаоници ће бити одржана трибина под називом Сервантес заувек.

Гост трибине је проф. др Јасна Стојановић а почетак је заказан за 20 часова.

Нова књига Ђуре Шефера Сремца

Вечерас,  ће у читаониоци Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' бити представљена најновија књига Ђуре Шефера Сремца Бећарасти сремачки (р)епиграми.
У представљању ове књиге, осим аутора, учествоваће Јасмнина Вукмановић, Тодор Бјелкић и  Мирослав Нинковић а музичку подршку даће ''Чарли бенд''.

Почетак је у 18 часова.

У сусрет Сајму књига

61,  међународни београдски сајам књига одржаће се ове године од 23. до 3. октобра. Као и претходних година Градска библиотека ''Атанасије Стојковић'' организује одлазак за своје сараднике на ову светковину књиге. Одлазак на сајам планиран је за  26. октобар.
На овогодишњем сајму и наша установа ће представити своју овогодишњу изддавачку продукцију, коју чини шест наслова: '' Песме снохватице'' Тодора Бјелкића, ''Каталог монографских поубликација библиотеке  манастира Гргетег'', ''Зврј упразно'' Мирослава Јозића, ''Међу нама речено'' Маје Грачан Ливада, ''Слово тврдо'' Миливоја Ненина и ''Ramonda serbica'' Стамена Миловановића.

 

Претрага сајта

Конкурс

ШТАМПА

Наши библиотекари вам препоручују

Пратите нас на фејсбуку

Facebook

Видео

Статистика

wordpress com stats plugin

Тренутно на мрежи

Имамо 48 гостију на мрежи

Моја библиотека

Каталог

НБС

Библиотека Матице српске

Анкета

Које садржаје или сервисе најчешће пратите и користите посредством нашег сајта?

Банер
Банер

БДС

Банер

WorldCat

Банер

Пројекат ''Растко''

Банер

WORLD DIGITAL LIBRARY

Банер

e-cris.sr

Банер