Градска библиотека ''Атанасије Стојковић''- Званична презентација

  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma

Прикази

Оцена корисника: / 1
ЛошеНајбоље 

Награђени роман Мирослава Јозића пред читаоцима


Роман Зврј упразно, за чији је рукопис Мирослав Јозић добио награду ''Атанасије Стојковић'' за 2015. годину, објављен је непосредно пред овогодишњи сајам књига и практично је на сајму имао први сусрет са читаоцима.
Зврј упразно је први роман Мирослава Јозића који је књижевној јавности познатији као песник и драмски писац.
Мирослав Јозић је рођен у Голобоку код Смедеревске Паланке. Завршио је студије књижевности на Филозофском факултету у Новом Саду. Члан је Удружења књижевника Србије. За свој књижевни рад је награђиван, између осталих, наградом ''Ђурин шешир'', ''Гордана Тодоровић'' и другим. Живи у свом родном Голобоку и у Смедеревској Паланци.

Нови наслов

 

Напосредно пред 61. београдски сајам књига у издању Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' објављена је нова збирка песама Маје Грачан Ливада Међу нама речено.

Књига ће ускоро бити представљена румској читалачкој публици а заинтересовани је већ могу наћи у полицама Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић''.

Наша издања на 61. сајму књига

На 61. сајму књикга у мноштву изложених наслова нашло се и пет наслова из наше овогодишње издавачке продукције. Изложени су следећи наслови: Песме снохватице Тодора Бјелкића, Каталог монографских поубликација библиотеке  манастира Гргетег, Зврј упразно Мирослава Јозића, Међу нама речено Маје Грачан Ливада и Слово тврдо Миливоја Ненина.

Осим ових на штанду издавачке куће ''Каирос'' из Сремских Карловаца могло се наћи још толико наслова из раниојих година, тако да је наша Библиотека у сваком случају била заступљена у значајном обиму.
Посебно бисмо истакли чињеницу да је за књигу Миливоја Ненина  Слово тврдо, која садржи преписку Илариона Руварца, интересовање показао и  патријарх српски  Иринеј приликом посете сајму и да му  је један примерак  овог наслова уручен као поклон.

Најновији наслов

Управо ових дана из штампе је изашао најновији наслов из наше издавачке продукције. Реч је о књизи Миливоја Ненина Слово тврдо: о преписци Илариона Руварца.
Књига је прича о преписци Илариона Руварца са умним људима тог доба, али и кључ и упутство за читање Иларионових писама.

Књигу је Градска библиотека ''Атанасије Стојковић'' објавила у сарадњи са издавачким предузећем ''Каирос'' из Сремских Карловаца и она се већ налази  на овогодишњем сајму књига у Београду.

Финиш Културног лета 2016.

 

Градска библиотека ''Атанасије Стојковић'' у самој завршници овогодишњег Културног лета организовала је два интересантна програма.
25. августа Јелица Брестовац одиграла је монодраму Тражим мужа, коју је сама режирала по мотивима текстова Душка Радовића.
Већ суитрадан, 26. августа одржано је Вече боемске поезије и музике.
Оба програма одржана су у дворишту Завичајног музеја.

Страна 5 од 9

Претрага сајта

Конкурс

ШТАМПА

Наши библиотекари вам препоручују

Пратите нас на фејсбуку

Facebook

Видео

Статистика

wordpress com stats plugin

Тренутно на мрежи

Имамо 14 гостију на мрежи

Моја библиотека

Каталог

НБС

Библиотека Матице српске

Анкета

Које садржаје или сервисе најчешће пратите и користите посредством нашег сајта?

Банер
Банер

БДС

Банер

WorldCat

Банер

Пројекат ''Растко''

Банер

WORLD DIGITAL LIBRARY

Банер

e-cris.sr

Банер