Градска библиотека ''Атанасије Стојковић''- Званична презентација

  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma

Прикази

Пријатно вече са Еленом Станисављевић

Синоћ је у оквиру Културног лета  у холу Културног центра наша установа организовала Вече руских романси. Била је то прилика да још једном чујемо неке од незаборавних руских романси у интерпретацији Елене Стаснисављевић.
Већи део програма био је посвећен романсама, али на репертоару се нашло и неколико руских народних песама као и пар поп нумера.

Живот је лото

У оквиру овогодишњег Културног лета синоћ је у дворишту Завичајног музеја а у организацији  Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић''изведена монодрама Живот је лото. Монодраму живот је лото извела је Моника Ромић, на текст Владимира Ђурђевића и у режији Бојане Лазић.

Живот је лото је трагикомедија која говори о догађајима и низу невероватних ситуација кроз које је прошла јунакиња представе Вера.
Вера долази на
железничку станицу и игром случаја, почиње да износи своју несвакидашњу причу у коју су уплетени и њен муж, љубавник, комшиница, кума, мама, тата, лото, куглице, лаптоп, хитна помоћ, спикер са железничке станице.
Представа је пропра
ћена интеракцијом са публиком, обиљем музике, видео пројекцијом.


Нова издања наше установе

Ових дана из шптампе су изашла два нова издања Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић''. Најпре је, после вишегодишњег рада наших библиотекара на уређењу и каталогизацији  библиотеке манастирса Гргетег, завршен и објављен Каталог монографских публикација манастира Гргетег. Каталог су приредили и именским и насловним регистром опремили наши библиотекари Ставан Ковачевић, Драгана Взчковић и Ивана Костадиновић. Недуго затим из штампе је изашла и књига песама за децу учитеља у пензији Душана Ђурића под насловом Добро јутро, цветићи.


Вече латино нота

У суботу 23. јула Невена Рељин и Александар Дујин су разгалили срца љубитеља латино музике у Руми. Они су у дворишту Завичајног музеја, а у организацији Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'', приредили незаборавну музичку шетњу кроз просторе латино музике и оправдали очекивања бројне публике. Концерт је организован у оквиру овогодишњег Културног лета.

Сигруна кућа за мушке душе

У четвртак, 14. јула у оквиру овогодишњег Културног лета у организацији наше установе представљена је књига Жељка Марковића ''Сигурна кућа за мушке душе''.
О књизи су, поред аутора, говорили Владимир Ћосић и Жељко Стојановић. Програм је зачињен музичким репликама Чарли бенда  на задату тему а одржан је у дворишту Завичајног музеја.

Страна 6 од 9

Претрага сајта

Конкурс

ШТАМПА

Наши библиотекари вам препоручују

Пратите нас на фејсбуку

Facebook

Видео

Статистика

wordpress com stats plugin

Тренутно на мрежи

Имамо 13 гостију на мрежи

Моја библиотека

Каталог

НБС

Библиотека Матице српске

Анкета

Које садржаје или сервисе најчешће пратите и користите посредством нашег сајта?

Банер
Банер

БДС

Банер

WorldCat

Банер

Пројекат ''Растко''

Банер

WORLD DIGITAL LIBRARY

Банер

e-cris.sr

Банер