Градска библиотека ''Атанасије Стојковић''- Званична презентација

  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma

Прикази

Наша издања на 61. сајму књига

На 61. сајму књикга у мноштву изложених наслова нашло се и пет наслова из наше овогодишње издавачке продукције. Изложени су следећи наслови: Песме снохватице Тодора Бјелкића, Каталог монографских поубликација библиотеке  манастира Гргетег, Зврј упразно Мирослава Јозића, Међу нама речено Маје Грачан Ливада и Слово тврдо Миливоја Ненина.

Осим ових на штанду издавачке куће ''Каирос'' из Сремских Карловаца могло се наћи још толико наслова из раниојих година, тако да је наша Библиотека у сваком случају била заступљена у значајном обиму.
Посебно бисмо истакли чињеницу да је за књигу Миливоја Ненина  Слово тврдо, која садржи преписку Илариона Руварца, интересовање показао и  патријарх српски  Иринеј приликом посете сајму и да му  је један примерак  овог наслова уручен као поклон.

Најновији наслов

Управо ових дана из штампе је изашао најновији наслов из наше издавачке продукције. Реч је о књизи Миливоја Ненина Слово тврдо: о преписци Илариона Руварца.
Књига је прича о преписци Илариона Руварца са умним људима тог доба, али и кључ и упутство за читање Иларионових писама.

Књигу је Градска библиотека ''Атанасије Стојковић'' објавила у сарадњи са издавачким предузећем ''Каирос'' из Сремских Карловаца и она се већ налази  на овогодишњем сајму књига у Београду.

Финиш Културног лета 2016.

 

Градска библиотека ''Атанасије Стојковић'' у самој завршници овогодишњег Културног лета организовала је два интересантна програма.
25. августа Јелица Брестовац одиграла је монодраму Тражим мужа, коју је сама режирала по мотивима текстова Душка Радовића.
Већ суитрадан, 26. августа одржано је Вече боемске поезије и музике.
Оба програма одржана су у дворишту Завичајног музеја.

Пријатно вече са Еленом Станисављевић

Синоћ је у оквиру Културног лета  у холу Културног центра наша установа организовала Вече руских романси. Била је то прилика да још једном чујемо неке од незаборавних руских романси у интерпретацији Елене Стаснисављевић.
Већи део програма био је посвећен романсама, али на репертоару се нашло и неколико руских народних песама као и пар поп нумера.

Живот је лото

У оквиру овогодишњег Културног лета синоћ је у дворишту Завичајног музеја а у организацији  Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић''изведена монодрама Живот је лото. Монодраму живот је лото извела је Моника Ромић, на текст Владимира Ђурђевића и у режији Бојане Лазић.

Живот је лото је трагикомедија која говори о догађајима и низу невероватних ситуација кроз које је прошла јунакиња представе Вера.
Вера долази на
железничку станицу и игром случаја, почиње да износи своју несвакидашњу причу у коју су уплетени и њен муж, љубавник, комшиница, кума, мама, тата, лото, куглице, лаптоп, хитна помоћ, спикер са железничке станице.
Представа је пропра
ћена интеракцијом са публиком, обиљем музике, видео пројекцијом.


Страна 6 од 9

Претрага сајта

Конкурс

ШТАМПА

Наши библиотекари вам препоручују

Пратите нас на фејсбуку

Facebook

Видео

Статистика

wordpress com stats plugin

Тренутно на мрежи

Имамо 52 гостију на мрежи

Моја библиотека

Каталог

НБС

Библиотека Матице српске

Анкета

Које садржаје или сервисе најчешће пратите и користите посредством нашег сајта?

Банер
Банер

БДС

Банер

WorldCat

Банер

Пројекат ''Растко''

Банер

WORLD DIGITAL LIBRARY

Банер

e-cris.sr

Банер