Градска библиотека ''Атанасије Стојковић''- Званична презентација

  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma

Прикази

Вече вечних нота

Наступом Александре Падров, уз инструменталну пратњу Марка Алексића, у дворишту Завичајног музеја Градска  библиоптека ''Атанасије Стојковић''  се укључила у програм овогодишњег Румског културног лета.
Овог пута Александра Падров се определила за извођење евергрин песама и шлагера, и као и сваки пут разгалила је срца љубитеља ових жанрова.

Песме снохватице

У петак, 24. јуна, у читаоници Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' представљена је књига песама Тодора Бјелкића ''Песме снохватице''.
''Песме снохватице'' обухватају избор из поезије нашег познатог песника Тодора Бјелкића у издању наше установе.
О књизи су, поред аутора, говорили Душан Познановић, Драгорад Драгичевић и Жељко Стојановић.

 

Представљен роман Иследник

 

Синоћ је у читаоници Градске библиотеке ''Атанасије Стројковић'' представљен роман Драгана Великића ''Иследник''. О свом искуству писања, настајању његових  књижевних ликова, документарности и фикцији у књижевности говорио је сам аутор који је за овај роман добио  НИН-ову награду. О аутору и његовом делу је краће уводно излагање имала библипотекарка Ивана Костадиновић.

Нова издања

Из издавачке продукције Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' управо су изашла два нова наслова. Реч је о збирци песама за децу свима знаног песника Тодора Бјелкића Песме снохватице, као и роману првенцу наше младе суграђанке, петнаестогодишњакиње Александре Вујанић Љубав пише романе. Дакле, један бард и једна талентована млада ауторка која тек прави прве књижевне кораке, објављују раме уз раме под именом наше установе, што  дајe посебан печат нашој издавачкој политици.

О женским ликовима у Шекспировим драмама

Поводом 400 година од смрти Виљема Шекспира синоћ је у читаоници Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' одржано књижевно вече посвећено овом великану. О женским ликовима у драмама Виљема Шекспира инспиративно и надахнуто је говорила Владислава Гордић Петковић, професор на Филозофском факултету у Новом Саду. Претходно је наша колегиница Маријана Даничић као увод у тему изнела неколико занимљивих опсервација о Шекспиру, чињеницама и контроверзама о његовом животу и раду.

Страна 7 од 9

Претрага сајта

Конкурс

ШТАМПА

Наши библиотекари вам препоручују

Пратите нас на фејсбуку

Facebook

Видео

Статистика

wordpress com stats plugin

Тренутно на мрежи

Имамо 15 гостију на мрежи

Моја библиотека

Каталог

НБС

Библиотека Матице српске

Анкета

Које садржаје или сервисе најчешће пратите и користите посредством нашег сајта?

Банер
Банер

БДС

Банер

WorldCat

Банер

Пројекат ''Растко''

Банер

WORLD DIGITAL LIBRARY

Банер

e-cris.sr

Банер