Градска библиотека ''Атанасије Стојковић''- Званична презентација

  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma

Прикази

ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА ЂОРЂА ВИМИЋА

Синоћ је у читаоници Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' представљена књига патриотских песама Ђорђа Д. Вимића ''Крвава земља''.

Ђорђе Вимић је познат румској  публици као вредан баштиник наше историјске традиције. Као потомак солунског ратника ходочастио је стопама српске војске у Великом рату. Као резултат тих ходочашћа добили смо  његову прву књигу поезије ''Зов српских гробаља и беспућа у туђини''. Књига коју смо синоћ представили наставак је његовог патриотског песничког опуса и фокусиран је на новију српску историју.

У представљању књиге помогли су Драган Јанковић Јање, књижевник и Жељко Стојановић, директор наше установе.

Представљен роман Козје уши

У читаљоници Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' у петак, 1.априла 2016. године, представљен је роман Владиславе Војновић ''Козје уши.''

Ромaн Козје уши Влaдислaве Војновић је узбудљивa причa о борби зa опстaнaк нa рубу светске социјaлне кaтaклизме.

Глaвни лик Стојaнкa, женa, мaјкa и бaкa, још једнa је поврaтницa из зaносa у ствaрни живот, тaмо негде у јужном Бaнaту, између грaдa и селa, у хлaду врбa, тополa и бaгрењa, где троши шесту деценију животa, aли и дaље црпи снaгу из једног јунa у Беогрaду у ком се неће толико осећaти и пaмтити мирис липе колико бујицa стрaсних демонстрaнaтa којa је доносилa нешто ново, нешто што избијa из окa, срцa, глaсa и поново рођене колективне нaде.

О роману су говорили ауторка и Жељко Стојановић, директор Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић''

Представљена нова књига Тоше Бјелкића

У петак, 18. марта 2016. године у читаоници Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' представљена је  најновија књига Тодора Бјелкића Живот уз длаку.

Живот уз длаку је књига прича коју је 2015. године објавила Српска књига М из Руме. После низа веома запажених књига написаних за децу, Тодор Бјелкић се сада представља и као више него успешан писац за одрасле. Стога је ова књига заслужила  посебну пажњу а да је публици представимо на најбољи начин помопгли су нам  Ђока Филиповић,  Сашка Кијук, Мића Дудић и Чарли бенд.

Представљен избор из Прокине поезије

Синоћ је у у просторијама Градске библиотеке "Атанасије Стојковић" представљена књига "Не будите ме" која је изашла у издању наше библиотеке. У питању је избор најлепших до сада објављених песама из књижевног опуса Радивоја Прокопљевића - Проке.

О књизи и њеном аутору говорили су директор библиотеке Жељко Стојановић, који је уједно и главни и одговорни уредник овог издања, затим рецензент књиге, књижевник и књижевни критичари Тодор Бјелкић, као и књижевник Ђока Филиповић. Целокупну атмосферу је употпунио оркестар Стевана Одровачког Чарлеје.

Поетско вече са Жељком Аврић

У петак, 26.02.2016. је у читаоници наше установе одржано  поетско вече  песникиње ЖељкаеАврић из Сремске Митровице. Жељка Аврић  је добитница бројних значајних награда "Вукови ластари", "Дучићеве лире" и награде за најлепши циклус љубавне поезије на Међународном конкурсу љубавних песама. Збирка "Маргиналије" трећа по реду књига песама биће у фокусу ове вечери. Њом ће се представити румској публици и предочити своје песничко умеће. Збирка је посвећена завичају, па је њена тематика широка. Мотиви су пронађени како у историји, геогрефији тако и у сфери духовног живота (вери). Према речима књижевних критичара, ауторка у писању налази уточиште и својим потомцима оставља писане трагове о прецима.

О стваралаштву Жељке Аврић говорили су књижевници Тодор Бјелкић и Микица Илић. У музичком делу програма учествовали су ученици музичке школе ''Теопдор Тоша Андрејевић''.

Страна 8 од 9

Претрага сајта

Конкурс

ШТАМПА

Наши библиотекари вам препоручују

Пратите нас на фејсбуку

Facebook

Видео

Статистика

wordpress com stats plugin

Тренутно на мрежи

Имамо 9 гостију на мрежи

Моја библиотека

Каталог

НБС

Библиотека Матице српске

Анкета

Које садржаје или сервисе најчешће пратите и користите посредством нашег сајта?

Банер
Банер

БДС

Банер

WorldCat

Банер

Пројекат ''Растко''

Банер

WORLD DIGITAL LIBRARY

Банер

e-cris.sr

Банер