Градска библиотека ''Атанасије Стојковић''- Званична презентација

  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma

Прикази

Представљен роман Иследник

 

Синоћ је у читаоници Градске библиотеке ''Атанасије Стројковић'' представљен роман Драгана Великића ''Иследник''. О свом искуству писања, настајању његових  књижевних ликова, документарности и фикцији у књижевности говорио је сам аутор који је за овај роман добио  НИН-ову награду. О аутору и његовом делу је краће уводно излагање имала библипотекарка Ивана Костадиновић.

Нова издања

Из издавачке продукције Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' управо су изашла два нова наслова. Реч је о збирци песама за децу свима знаног песника Тодора Бјелкића Песме снохватице, као и роману првенцу наше младе суграђанке, петнаестогодишњакиње Александре Вујанић Љубав пише романе. Дакле, један бард и једна талентована млада ауторка која тек прави прве књижевне кораке, објављују раме уз раме под именом наше установе, што  дајe посебан печат нашој издавачкој политици.

О женским ликовима у Шекспировим драмама

Поводом 400 година од смрти Виљема Шекспира синоћ је у читаоници Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' одржано књижевно вече посвећено овом великану. О женским ликовима у драмама Виљема Шекспира инспиративно и надахнуто је говорила Владислава Гордић Петковић, професор на Филозофском факултету у Новом Саду. Претходно је наша колегиница Маријана Даничић као увод у тему изнела неколико занимљивих опсервација о Шекспиру, чињеницама и контроверзама о његовом животу и раду.

ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА ЂОРЂА ВИМИЋА

Синоћ је у читаоници Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' представљена књига патриотских песама Ђорђа Д. Вимића ''Крвава земља''.

Ђорђе Вимић је познат румској  публици као вредан баштиник наше историјске традиције. Као потомак солунског ратника ходочастио је стопама српске војске у Великом рату. Као резултат тих ходочашћа добили смо  његову прву књигу поезије ''Зов српских гробаља и беспућа у туђини''. Књига коју смо синоћ представили наставак је његовог патриотског песничког опуса и фокусиран је на новију српску историју.

У представљању књиге помогли су Драган Јанковић Јање, књижевник и Жељко Стојановић, директор наше установе.

Представљен роман Козје уши

У читаљоници Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' у петак, 1.априла 2016. године, представљен је роман Владиславе Војновић ''Козје уши.''

Ромaн Козје уши Влaдислaве Војновић је узбудљивa причa о борби зa опстaнaк нa рубу светске социјaлне кaтaклизме.

Глaвни лик Стојaнкa, женa, мaјкa и бaкa, још једнa је поврaтницa из зaносa у ствaрни живот, тaмо негде у јужном Бaнaту, између грaдa и селa, у хлaду врбa, тополa и бaгрењa, где троши шесту деценију животa, aли и дaље црпи снaгу из једног јунa у Беогрaду у ком се неће толико осећaти и пaмтити мирис липе колико бујицa стрaсних демонстрaнaтa којa је доносилa нешто ново, нешто што избијa из окa, срцa, глaсa и поново рођене колективне нaде.

О роману су говорили ауторка и Жељко Стојановић, директор Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић''

Страна 8 од 9

Претрага сајта

Конкурс

ШТАМПА

Наши библиотекари вам препоручују

Пратите нас на фејсбуку

Facebook

Видео

Статистика

wordpress com stats plugin

Тренутно на мрежи

Имамо 52 гостију на мрежи

Моја библиотека

Каталог

НБС

Библиотека Матице српске

Анкета

Које садржаје или сервисе најчешће пратите и користите посредством нашег сајта?

Банер
Банер

БДС

Банер

WorldCat

Банер

Пројекат ''Растко''

Банер

WORLD DIGITAL LIBRARY

Банер

e-cris.sr

Банер