Градска библиотека ''Атанасије Стојковић''- Званична презентација

  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma

Одељење за децу


Своје прве кораке у свет књига генерације Румљана начиниле су баш на одељењу за децу наше библиотеке. Сричући прва слова и стичући прва знања између наших полица са књигама дефиловали су будући врхунски стручњаци у својим областима.
Генерације су стасавале а заједно са њима и наше полице постајале су богатије новим насловима. Радује нас сазнање да у својим фондовима данас имамо и књиге наших некадашњих читалаца.decije odeljenje

decije odeljenje

 

 

Располажем о ве ликим бројем књига намењених најмлађој читалачкој публици, од сликовница, које су прво и омиљено штиво предшколаца, преко шко лске лектире за ученике основних школа, забавних публикација, класичних и савремених тинејџерских романа, до енциклопедијских и речничких издања из ра зличитих области знања прилагођених и намењених најмлађима.

Већ годинама ученицима нижих разреда не наплаћујемо чланарину. Највећа награда нам је њихова радост после прве прочитане књиге.

Деца нису само наши читаоци. Она су и наши вредни сарадници. Заједно правимо приредбе на којима она показују шта су све научила и шта још желе да науче, како виде свет и каквим би желела да га преуреде. Тако сви ми скупа пишемо једну велику књигу и увек је остављамо недовршеном, да је дописују они који долазе.

Наше искуство говори да свако дете које је једном прекорачило праг овог одељења наставља да корача још сигурнијим кораком нашим одајама и касније. Зато се трудимо да тај први корак буде што лакши и што лепши. Ако до сада ниси направи и ти тај корак. Чекамо те на одељењу за децу.

Претрага сајта

Конкурс

Наши библиотекари вам препоручују

Пратите нас на фејсбуку

Facebook

Видео

Статистика

Тренутно на мрежи

Имамо 6 гостију на мрежи

Моја библиотека

COBISS+
Прати своја задужења, 
резервиши, продужи рок

Каталог

НБС

Библиотека Матице српске

Анкета

Које садржаје или сервисе најчешће пратите и користите посредством нашег сајта?

Банер
Банер

БДС

Банер

WorldCat

Банер

Пројекат ''Растко''

Банер

WORLD DIGITAL LIBRARY

Банер

e-cris.sr

Банер