Градска библиотека ''Атанасије Стојковић''- Званична презентација

  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma

Розалинд Лејкер: НА БАЛУ С КРАЉЕМ. Београд : Лагуна, 2011


Ово је епски роман о Версају и његовим житељима, о изгубљеним љубавима, испуњеним обећањима, неоствареним сновима и уништеним монарсима – прича о страсти и преимућству, скромним почецима и безграничној амбицији.
Једног мајског јутра 1664. Жани Дремон рађа се њено једино дете и настаје њен смели план да своју тек рођену кћерчицу избави из стега сиромаштва. Јер тог се судбоносног дана у једноставном ловачком дворцу младог краља Луја XИВ, у скромном месташцету званом Версај, окупило на стотине племића и племкиња у пуном сјају. Чистом срећом један припит млади мускетар био је сведок Жаниног порођаја и том приликом јој је дао непромишљено обећање за које је Жана решена да се једног дана и обистини. Жана се зариче да ће њена кћерка, обична девојчица са села, једног дана плесати на краљевском балу.
Тиме почиње породична сага која ће потрајати до краја владавине највеличанственије француске династије – Бурбона. Искрећи сјајем и скандалима краљевских кулоара роман На балу с краљем приповеда о четири страствене и одлучне жене чије су судбине повезане с версајским двором и политиком која се на њему води. Жанина кћерка Маргерита, унука Јасмина, праунука Виолета и Роза, дворска дама и повереница Марије Антоанете сведоче нам у овом роману раскошног приповедања о времену страсних и забрањених љубави и превирањима која ће довести до Револуције. Различите нарави ових жена и њихове судбоносне одлуке кобно ће утицати не само на њихове животе.

Претрага сајта

Конкурс

Наши библиотекари вам препоручују

Пратите нас на фејсбуку

Facebook

Видео

Статистика

Тренутно на мрежи

Имамо 19 гостију на мрежи

Моја библиотека

COBISS+
Прати своја задужења, 
резервиши, продужи рок

Каталог

НБС

Библиотека Матице српске

Анкета

Које садржаје или сервисе најчешће пратите и користите посредством нашег сајта?

Банер
Банер

БДС

Банер

WorldCat

Банер

Пројекат ''Растко''

Банер

WORLD DIGITAL LIBRARY

Банер

e-cris.sr

Банер