Градска библиотека ''Атанасије Стојковић''- Званична презентација

  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma
  • Gradska biblioteka Ruma

Званична презентација Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' у Руми

Тајна сремачке младости

Синоћ је у читаоници наше библиотеке представљена књига "Тајна сремачке младости" аутора Горана Панчића. Директор Градске библиотеке, Дамир Васиљевић Тоскић, поздравио је аутора и све присутне.

Горан Панчић је рођен 1962. године. Роман "Тајна сремачке младости" је његов први мемоарски роман. Годинама се бави фотографијом и његове фотографије су објављене у више домаћих часописа, престижном италијанском часопису Zoom, а више година су биле објављене на сајту магазина National geographic.

Живи и ради у Београду.

У роману "Тајна сремачке младости" аутор Горан Панчић на аутентичан начин представља своје успомене из раног детињства, затим из школских дана као и догодовштине из периода војног рока. Ови мемоари, емотивно надахнути, сваког од нас ће вратити у период кад смо били безбрижни и срећни.

Милан Виљевац, ученик Музичко-креативне радионице "Музички кутак" под окриљем Удружења "Арс футура", употпунио је ово вече музичком пратњом.

 

 

НАЈАВА: Рума у старој штампи

Завичајни музеј Рума и Градска библиотека "Атанасије Стојковић" Вас позивају на представљање публикација Рума у старој штампи приређивача Ђорђа Бошковића.

Публикације представљају др Жарко Димић, директор Архива САНУ у Сремским Карловцима и Дејан Уметић, директор Историјског архива Срем.

Промоција ће се одржати у петак, 23. 12. 2022. године од 18:00 часова у Градској библиотеци "Атанасије Стојковић" у Руми, ул. Главна бр. 114.


Концерт вокалне групе Либеро

У суботу 3. децембра 2022. године у читаоници Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' свој концерт одржаће вокална група Либеро,

Либеро је вокална група која  негује   вишегласно певање у "а capella" мушком саставу.
Репертоар им је  заснован на српској духовној и народној музичкој баштини, допуњен истакнутим делима европске и светске музичке литературе. Група негује и обраде поп, џез и евергрин стандарда.

Почетак концерта је у 19 часова и улаз је слободан. Улаз у читаоници је из улице Владимира Назора.

 

ПОЕТСКО – МУЗИЧКО ВЕЧЕ „ИЗМЕЂУ РЕДОВА“

Синоћ је у читаоници Градске библиотеке „Атанасије Стојковић“ одржано поетско – музичко вече. Гости су били у прилици да слушају поезију наших песникиња које су казивале своје стихове уз музичку пратњу.
Било је ово вече тананих осећања подстакнуто богатим опусом учесница.

Страна 1 од 31

Претрага сајта

Конкурс

Наши библиотекари вам препоручују

Пратите нас на фејсбуку

Facebook

Видео

Статистика

Тренутно на мрежи

Имамо 11 гостију на мрежи

Моја библиотека

COBISS+
Прати своја задужења, 
резервиши, продужи рок

Каталог

НБС

Библиотека Матице српске

Анкета

Које садржаје или сервисе најчешће пратите и користите посредством нашег сајта?

Банер
Банер

БДС

Банер

WorldCat

Банер

Пројекат ''Растко''

Банер

WORLD DIGITAL LIBRARY

Банер

e-cris.sr

Банер